torsdag, 14 november 2019
Home / Økonomi / En a-kasse giver dig tryghed

En a-kasse giver dig tryghed

Hvis du er en af dem, der overvejer, om det overhovedet er værd at have en a-kasse, kan du her i artiklen finde nogle gode grunde til det. Det er nemlig først og fremmest en god grund, fordi det er med til at give dig tryghed. Du kan se en a-kasse lige som en forsikring: du håber ikke, at du får brug for den, men hvis du får brug for den, er den virkelig rar at have.

En a-kasse er dermed med til at give dig den tryghed i hverdagen, at du ved, at du kan få dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Det er en rigtig god mulighed for dig.

Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, har du ikke mulighed for at få dagpenge. Det handler derfor om at melde dig ind, mens du er i arbejde. På den måde er du sikret bedst muligt og behøver ikke at bekymre dig, hvis der er fyringsrunder på dit arbejde. Eller du behøver i hvert fald ikke at bekymre dig om, om du kan få dagpenge eller ej.

En a-kasse kan støtte dig i at finde et arbejde

Når du er arbejdsløs, vil du gerne have et arbejde igen. Selvom det er rart at holde fri, er uvisheden ved at være arbejdsløs helt uudholdelig. De fleste går derfor i gang med at søge et arbejde med det samme. Hvis der går tre måneder eller et halvt år, og du ikke rigtig har held med det, kan det godt tage modet lidt fra dig. Der kan din a-kasse også være god at have.

Mange a-kasser er interesserede i, at du kommer i arbejde hurtigst muligt. De har derfor en række kurser og lignende, som du kan tage. Det kan være kurser om, hvordan du kan skrive ansøgninger. Det kan også være kurser om, hvordan du kan bruge de sociale medier til at få et arbejde. Det kommer helt an på, hvilken faggruppe du tilhører. Der er nemlig meget forskel på, hvordan du søger job inden for de forskellige brancher.

En a-kasse giver dig flere penge, når du er arbejdsløs

Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, kan du ikke få dagpenge. Det kan få en stor betydning for, hvordan din økonomi kommer til at være fremadrettet. Hvis du ikke kan få dagpenge og ikke har noget arbejde, må du nemlig tage til takke med en kontanthjælp. Og den er slet ikke på lige så mange penge som dagpenge.

Rent økonomisk er en a-kasse derfor også en rigtig god forsikring. Den sikrer, at du og din familie kan opretholde en nogenlunde normal levestandard, selvom du mister dit job. Det er jo ærgerligt, hvis I enten er nødt til at gældsætte jer eller sælge jeres hus, fordi du ikke har været medlem af en a-kasse. Det er derfor en god ide, at du finder en billig a-kasse og melder dig ind. Selvom det er nogle irriterende penge at betale hver måned, kan det også spare dig for mange penge, hvis du går hen og bliver arbejdsløs.

About Torben

Check Also

låne penge uden sikkerhed

Hvad er dine muligheder for at låne penge uden sikkerhed?

Står man i en situation, hvor man ønsker at låne penge, det kan være et ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *