torsdag, 14 november 2019
Home / Sundhed / Alt om tandproteser

Alt om tandproteser

Det første vi ligger mærke til, når vi møder nye mennesker, er deres smil og vores tænder samt smil spiller derfor en stor rolle for mange menneskers velvære og selvtillid. Bare rolig, du kan sagtens få dit smil og din selvtillid tilbage. Det er muligt at få støbt proteser til alle tænder i både over- og undermunden, men de fleste mennesker vælger at få proteser på de forreste tænder i munden, da det er disse man først får øje på og derfor oftest disse tænder, som ofte er mest kritisk at få rettet op på, hvis der er noget man er ked af. Læs mere hos Henrik Prehn.

Med tandproteser kan du give dit tandsæt nyt liv og få rettet op på hvad du måtte være utilfreds med i din mund. Hvad enten du af den ene eller anden årsag har mistet en eller flere tænder eller lyder af en sygdom, der påvirker tab af tænder, kan du få opsat tandproteser der simulerer rigtige, organiske tænder. Proteserne kan enten erstatte en eller flere tænder eller udfylde huller, der generer dig når du kigger i spejlet, så du får et flot og symmetrisk tandsæt.

Der skelnes mellem helproteser, der som navnet antyder erstatter hele tænder. Samtidigt findes der også delproteser, der erstatter dele af tænder. Sidstnævnte benyttes hvis du eksempelvis er faldet og har slået et stykke af din tand eller hvis du skulle have bidt i noget hårdt, så din tand er flækket. Delprotesen erstatter altså den manglende del af din tand, mens en helprotese erstatter hele tænder, enten en tand eller flere tænder.

Sådan behandler du tandproteser

Tandproteser skal, præcis som almindelige tænder, plejes og passes for at holde sig sunde. Der sker konstant ændringer i munden, så der kan gå lidt tid før dine tandproteser falder på plads. Derfor kan det være en god idé at være forsigtig når du børster tænder. Brug også gerne en blød tandbørste på dine tandproteser. Det er også en god idé at aftale at møde op til regelmæssige tjek hos din tandklinik, især i starten efter du har fået opsat dine første proteser, så din tandlæge kan følge med i processen og vejlede dig i tilfælde af, du har spørgsmål eller gør noget forkert. Dette er med til at sikre dig optimal levetid på dine tandproteser.

På Amager er der et bredt udvalg af tandklinikker som arbejder med isættelsen af tandproteser af forskellige typer. Inden du vælger at få tandproteser bør du konsultere din lokale tandklinik. I København finder du en lang række kompetente klinikker, som har flere års erfaring med det praktiske i forbindelse med at opsætte tandproteser samt klinikker som samtidigt yder dig en kyndig vejledning og som kan besvare dine spørgsmål og bekymringer herom.

Lad dig ikke vente på, hvis du er utilfreds med dine tænder. Opsøg din lokale tandklinik og forhør dig ad om mulighederne for at få opsat tandproteser allerede i dag, så du atter kan smile til folk på din vej.

About Torben

Check Also

Cannabisolie

Mange fordele ved cannabis olie

De seneste år har man hørt meget om cannabisolie, blandt andet i medierne. Cannabis er ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *