torsdag, 20 juni 2019
Home / Gaver og gadgets / At finde den helt rigtige dåbsgave

At finde den helt rigtige dåbsgave

De fleste danske forældre vælger at døbe deres nyfødte spædbørn. Det er en god tradition, bl.a. hvis man er religiøs, men der er også mange andre glæder derved. Det repræsenterer starten på det lille menneskes liv, og ved barnedåben gives barnet en betydningsfuld velsignelse, der vil vare hele livet. Selvom det handler om barnet ved barnedåben, så er det selvfølgelig også en rigtig vigtig begivenhed for de nye forældre. Selvom det måske ikke er ens første barn, er barnedåben af stor betydning for forældre, såvel som familie og venner, der er til stede på denne særlige dag. Men det kan være svært for især nye forældre at finde på gode idéer til gaveønsker, og traditionen tro skal gæsterne jo give en særlig dåbsgave. Som gæst kan det være ligeså svært at finde på den helt rigtige gaveidé, som det er for forældrene at finde på gaveønsker. En dåbsgave må helst gerne være af helt særlig betydning ved f.eks. at være noget, som kan have værdi for barnet i fremtiden eller endda hele livet. En sådan gave kan gå i arv i årevis. Men en god dåbsgave kan også være noget, som forældrene og den nyfødte kan bruge bare et par år frem, eller som de har brug for lige her og nu, men måske ikke selv er helt klar over. Er man i tvivl om, hvad man skal finde på som dåbsgave, kan man med fordel lave en hurtig søgning på nettet, hvor der findes et vælg af gode gaveidéer. På den måde kan man blive inspireret og finde den helt rigtige dåbsgave.

Den traditionelle gave

I flere familier er traditionen med dåbsgaver, at det skal være noget af særlig betydning, der kan have værdi for barnet i fremtiden eller måske endda hele livet. Det er gaver som dette som enten har gået i arv eller vil gøre det. Eksempler på sådanne mere traditionelle dåbsgaver kan bl.a. være en ske med indgravering, et horoskop, en smuk tinæske, som kan bruges til barnets mælketænder eller et dåbsrør, som er det, man bruger til at have dåbsattesten i. Det er oftest familiemedlemmer, der giver denne slags gaver, og det kan være man hellere vil prøve noget mere moderne og spændende. Ingen dåbsgaver er dårlige. Det hele afhænger af, hvad man føler bedst vil repræsentere en selv og ens forhold til det nyfødte barn.

Alternative dåbsgaver

Selvom det er normalt at give mere traditionelle dåbsgaver, er der flere og flere, der finder på alternative gaveidéer. En dåbsgave behøver ikke være noget, barnet kan bruge hele livet – det kan også være svært at finde en sådan gave, især hvis man ikke er familiemedlem. Da kan man med fordel finde på noget alternativt og noget, forældrene kan bruge her og nu. Det kan f.eks. være et sjovt aktivitetstæppe, som barnet kan bruge i sine første år til at udvikle sin motorik. Eller det kan være en flot gåvogn, som kan hjælpe barnet, lige inden det skal tage sine første skridt.

About Torben

Check Also

gadgets til mænd

Gadgets til mænd der ikke ønsker sig noget

Det kan godt være svært at købe en gave til manden, da mange ikke er ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *