onsdag, 27 maj 2020
Home / Motion og sundhed / Bedre fitness med de rette kosttilskud

Bedre fitness med de rette kosttilskud

Der findes efterhånden utroligt mange gode kosttilskud, som kan hjælpe din fitness træning på forskellige måder. En sund kost er selvfølgelig essentiel, men ofte er det stadig vigtigt at supplere med de rette kosttilskud.
Dette bliver beskrevet her i artiklen, hvor de bedste og mest anvendte kosttilskud bliver gennemgået grundigt. Ligeledes bliver der set på den almindelige kost og fitness træning, da det hele skal gå op i en højere enhed, hvis man ønsker de bedste resultater og den sundeste krop.

Derfor er kosttilskud vigtige

Hvis du spiser meget sundt og varieret, kan du sagtens få dækket langt de fleste behov for vitaminer og mineraler. Dog skal man være meget opmærksom og grundig, hvis man ikke skal komme til at mangle en smule af det ene eller andet.
Kosttilskud kan være med til at hjælpe på dette, og samtidig vil kosttilskud give dig en større frihed med din almindelige kost. Vi har alle vores livretter, og med lidt omtanke og de rette kosttilskud, så kan du sagtens spise livretterne rimeligt ofte.

Proteinpulver hjælper dine muskler efter fitness

Et af de aller mest populære kosttilskud er proteinpulver, og det er også et af de mest gennemtestede og veldokumenterede tilskud. Dine muskler er bygget op af aminosyrer, som er det proteiner består af.
Proteiner er dog ikke bare proteiner, da de kan være sammensat af mange forskellige kæder af aminosyre. Det er derfor både vigtigt at få nok proteiner, men det er også vigtigt at få de rigtige og på det rigtige tidspunkt.
Alt dette kan du klare med proteinpulver efter din træning, da proteinpulver er sammensat af de rette aminosyrer. Samt du har brug for dem efter træning, så dine muskler straks kan komme i gang med at blive bygget op igen.

Sundt fedt er helt essentielt

Det kan være svært at få tilstrækkeligt sundt fedt, samt at få alt det rigtige sunde fedt. Ligeledes er det utroligt vigtigt for din krop og hjerne, at der er dette fedt til rådighed.
Sundt fedt som kosttilskud er dermed en rigtig god ide, hvilket du kan få via forskellige sunde olier. Disse olier er en blanding af de forskellige sunde fedtsyre, såsom umættede og flerumættede fedtsyrer mv.
Det er nemt lige at tilsætte lidt af dette fedt til sin kost, og ellers skal man lede efter særlige fødevarer, for at få dækket behovet. Dette kan være svært, hvorfor et par skefulde sund olie om dagen vil gøre godt.

Tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler

Et kosttilskud mange glemmer er de simple multivitaminpiller. Det er dog noget af det vigtigste for hele din krop, da rigtigt mange danskere mangler flere forskellige vitaminer og mineraler.
Ligeledes skader det ikke med lidt ekstra af nogle af vitaminerne, da kroppen sagtens kan klare dette og udskille det igen. Der er nærmest aldrig tilfælde af vitaminforgiftning, da det kræver helt andre doser.
Tag derfor roligt en multivitaminpille dagligt, så du er sikker på at få dækket hele dit behov. Så slipper du for at skulle regne på hvert enkelt vitamin og mineral, for at undersøge om du nu får nok af dem alle.

Husk den sunde kost

Udover de vigtige kosttilskud og din fitness, så skal du selvfølgelig spise sundt, for at få en sund og flot krop. Her handler det om at spise nok frugt og grønt, en del sundt olie og fed fisk og proteiner af høj kvalitet, som fra f.eks. magert kød og æg.
Du skal skære ned på sukker, hvid brød, hvid ris og pasta og animalske fedtstoffer. Følger du disse råd, så er du godt på vej til en sundere og flottere krop.

About Torben

Check Also

Bliv fitnessinstruktør

Elsker du at bevæge dig og holde i gang, så kan det være, at du ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *