torsdag, 14 november 2019
Home / Fritid / Bliv fitnessinstruktør

Bliv fitnessinstruktør

Elsker du at bevæge dig og holde i gang, så kan det være, at du skulle blive fitnessinstruktør. En fitnessinstruktør kan spille en vigtig rolle i træningen for mange mennesker, og derfor bør en fitnessinstruktør altid have god energi og være meget interesseret i muskler og ikke mindst træning. Han eller hun kan både være et idol, et motiverende element i træningen eller bare en god sparingspartner for kunden. Fitnessinstruktørernes vigtigste rolle er dog at sørge for, at man træner rigtigt – det betyder, at man træner således, at man undgår skader.

Det er muligt at uddanne sig som fitnessinstruktør. Uddannelsen er en erhvervsakademisk uddannelse og tager derfor 2 år. Efter uddannelsens afslutning vil man være klar til at komme ud og arbejde i enten et fitnesscenter, i en virksomhed eller måske starte sit eget. I takt med en stigende interesse for sundhed og fitness generelt, er interessen efter fitnessinstruktører også steget – der er derfor brug for dem!

For at blive fitnessinstruktør skal man have en interesse for krop, træning og kondition. Man skal have en passion for det at træne samt hjælpe og motivere andre til at gøre det samme. Det er muligt at påbegynde uddannelsen efter 9. Eller 10. Klasse, men måden man starter på afhænger af, om man umiddelbart lige efter sin folkeskole/10. Klasse begynder, nogle år efter eller flere år efter. Under uddannelsen vil man både lære at træne musklernes styrke ved hjælp af maskiner såvel som konditionen. Man vil også lære, at lægge træningsprogrammer og planlægge undervisning. Man lærer både at undervise hold og enkelt personer. Under uddannelsen beskæftiger man sig ikke kun med en disciplin, man beskæftiger sig med en række forskellige fitness-discipliner, såsom pilates, yoga og mavetræning. Et andet vigtigt element i uddannelsen er kundeservice og reception, hvorfor man også skal beskæftige sig med dette. Det er vigtigt, at der er orden i centeret træningsområde, og hertil skal man lære, hvordan det administrative og praktiske fungerer i forhold til et fitnesscenter. En del af uddannelsen indebærer praktik, så det er muligt for de studerende at prøve kræfterne af, før de skal ud på arbejdsmarkedet. Hele uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

Fitnessinstruktør uddannelsen er rigtig spændende for dig, som gerne vil lære mere om kroppen og musklernes opbygning, samt vide hvilken slags træning der gavner sig til hvad. Det er en uddannelse, hvor man lærer det praktiske ved at være fitnessinstruktør, så man er klar til arbejdsmarkedet.

Kilde: www.fitness-institute.dk

About Torben

Check Also

mountainbike

Motionscykler er et stort hit

En motionscykel er både noget for dig, som både elsker at komme i fitnesscenter og ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *