mandag, 14 oktober 2019
Home / Kærlighed / Brug de rigtige kondomer og forbedr dit sexliv

Brug de rigtige kondomer og forbedr dit sexliv

Der kan være rigtig mange årsager til, at et sexliv går i stykker eller går galt, hvad enten du er i et parforhold eller bare single med et aktivt seksuelt liv. Derfor er det vigtigt, at du får brugt den rigtige form for prævention. Der kan være forskellige typer af prævention, der passer bedst til dig og dit sexliv, men oftest siger man, at kondomet er det mest sikre – både i forhold til graviditet og sexsygdomme.

Kondomet beskytter

Der er en grund til, at så mange stadig bruger kondom som deres primære prævention. Sagen er , at et kondom beskytter mod graviditet 97% af gangene. Og det er samtidig den eneste præventionsform, som beskytter mod sexsygdomme som for eksempel hiv eller klamydia.

Især hvis du benytter dig et af et kondom sammen med en anden præventionsform, er du helt sikker på hverken at få sygdomme, eller at sexakten ender i graviditet. Og er du glad for analsex, er det en god idé at bruge kondomet sammen med glidecreme, så du er sikker på at få den fulde nydelse.

Er det helt skidt med nydelsen for mandens part, kan man også få kvinde-kondomet, det såkaldte ”femidom”, som sættes op i kvinden. Her skal man dog vide, at det ikke beskytter mod sexsygdomme men kun mod graviditet.

Hvis du er det mindste i tvivl om, hvad der er det rigtige at bruge for dig, så er det en god idé at kontakte din læge. Så kan I tage jer en snak om, hvad fordele og ulemper er ved de forskellige præventionsmuligheder.

Forskellige kondomer til forskellige mennesker

Fordi mennesker er så forskellige, er der efterhånden også udviklet mange forskellige slags kondomer. Du kan få kondomer i forskellige størrelser, både small, medium, large ekstra large. Men selvom stoltheden måske siger noget andet, så er det en god idé at vælge den størrelse, der passer, så du ikke risikerer, at det ryger af under akten.

Kondomer kan også være med til at hæmme følsomheden under sex, så du kan også få nogle af slagsen, som er ekstra tynde. Så er der mere følelse, og manden kan nyde det lidt mere. Nydelse kan også være mere end bare et tyndt kondom, så derfor findes der også forskellige typer af kondomer, som har forskellige knuder og riller, der kan øge nydelsen for både mand og kvinde.

I den mere kinky ende kan man også få kondomer med forskellige smage. Alt fra jordbær og banan over til chokolade, hvis man er til det. Og i den anden ende af den skala, kan man også få kondomer, som sættes på tungen, til når manden skal give oralsex til kvinden. De er helt vildt tynde, men har man et aktivt sexliv, er det måske en god idé at have, så man ikke bliver smittet med eksempelvis klamydia.

Og husk så, at uanset hvilken farve, smag eller størrelse kondomet har, så skal der bindes en knude og det skal smides i skraldespanden bagefter.

About Torben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *