torsdag, 20 juni 2019
Home / Sundhed / Der findes to bøjler til tandregulering

Der findes to bøjler til tandregulering

I forbindelse med en tandregulering, så findes der to forskellige former for tandreguleringer. Det lyder lidt mærkeligt, for man opnår egentlig det samme resultat, men fremgangsmåden er dog en kende anderledes fra hinanden. Der er nemlig mulighed for at vælge mellem to forskellige bøjler, når der skal foretages en tandregulering. Det er meget almindeligt, at man selv får muligheden for at vælge mellem de to, men der er dog nogle enkelte tilfælde, hvor der ganske enkelt er behov for, at der bliver valgt en fast bøjle. Der kan dog også være tilfælde, hvor tilretningen er så lille, at det slet ikke kan betale sig at få monteret en fast bøjle, da det vil være mere end nok at få udleveret en aftagelig bøjle, som man kan tage af og på.

Mulighed nr. 1: Fast bøjle

Som det også nævnes ovenfor, så er der mulighed for at vælge mellem to forskellige bøjler. Den mest almindelige form for bøjle er en fast bøjle, der bliver limet fast til dine tænder, og spændt på en sådan vis, at den sørger for at rette og regulere dine tænder, så du ender med at få lige netop dét smil, som du altid har gået og drømt om. Denne bøjle har altid været kendt som togskinner, da det ligner togskinner, der går fra tand til tand. Det er ikke alle, der ønsker denne bøjle, men som det også bliver nævnt ovenfor, så kan der sagtens være tilfælde, hvor der ikke er andet for, fordi tænderne er så skæve, at en aftagelig bøjle ikke vil kunne klare det.

Mulighed nr. 2: Aftagelig bøjle

Hvis du ikke rigtigt har lyst til at have en bøjle på dine tænder hele tiden, så skal du naturligvis ikke vælge en fast bøjle, for der har du nemlig ikke mulighed for at tage den af, før du er færdig med din behandling og før dine tænder sidder præcis som de skal. Hvis du derimod vælger en aftagelig bøjle, så har du mulighed for at tage den af, når du er på arbejde og du skal sidde og snakke med de andre i kantinen, du har mulighed for at lade den ligge derhjemme, når du skal ud og spise på en restaurant og du har generelt bare mulighed for at lade den ligge, hvis du ikke føler for at den på – husk dog, at des mere du har den på, des hurtigere går tilretningen også.

Hvilken bøjle skal jeg så vælge?

Der er både fordele og ulemper ved dem begge. Fordelen ved den faste bøjle er, at dine tænder retter sig meget hurtigere, fordi den kan spændes på kraftigere vis og fordi du har den på hele tiden. Fordelen ved at vælge en aftagelig bøjle er, at du har mulighed for at tage den af, når du f.eks. er på arbejde eller når du er ude at spise. Der er ikke nogen fast guide til, hvilken bøjle, du skal vælge – du skal bare vælge den, du føler er mest rigtig for dig!

About Torben

Check Also

Cannabisolie

Mange fordele ved cannabis olie

De seneste år har man hørt meget om cannabisolie, blandt andet i medierne. Cannabis er ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *