tirsdag, 24 april 2018
Home / Vandet / En dykkermaske til fridykning kan nedbringe stress

En dykkermaske til fridykning kan nedbringe stress

En af de måder man kan nedringe sit stressniveau på er at dyrke sport eller andre fritidsinteresser. På denne måde få man tankerne væk fra det der stresser en, og hen på noget man nyder at gøre. Mange mennesker nyder også den ro og koncentration man opnår når man dyrker sin fritidsinteresse og bare er til stede i øjeblikket. Hvis du er en af de mange danskere der går og er stressede i din dagligdag, kan du med fordel begynde at dyrke en ny sport i din fritid. En af de mest afstressende sportsgrene i dag, som kan være med til at bringe tankerne i ro, er fridykning og undervandsjagt.

Fridykning er en sportsgren som går ud på at dykke uden brug af iltflasker. Man øver sig altså her i at holde vejret i lang tid og få ro i sin krop og sine tanker, så man kan glide gennem det rolige og fredfulde vand. Er du interesseret i at starte på fridykning skal du naturligvis have noget udstyr. I forbindelse med fridykning er især en god dykkermaske utroligt praktisk.

Sådan vælger du den rigtige dykkermaske

Når du skal købe en dykkermaske som du skal bruge i forbindelse med fridykning er der nogle forskellige ting du bør overveje i forhold til valg af dykkermaske. Selv hvis du er vant til at dykke med iltflasker og derfor allerede har en dykkermaske, kan det kun anbefales at du anskaffer dig en dykkermaske der er beregnet til fridykning alligevel. Dette skyldes at dykkermasker til fridykning har et mindre indre volumen end almindelige scubamasker, hvilket vil sige at de er meget nemmere at trykudligne og man du mister mindre luft når du trykudligner.

Derudover skal en dykkermaske man bruger i forbindelse med fridykning have klare glas, så du har godt udsyn og så din dykkermakker kan se dig i øjnene når I fridykker. At have en god udsynsvinkel på din dykkermaske er også vigtigt, da dette hjælper dig med bedre at orientere dig når du er under vandet. Dette kan især være praktisk i forbindelse med undervandsjagt, da det giver bedre muligheder for at spotte fisk som gemmer sig i udkanten af dit synsfelt. Når du vælger dykkermaske betyder udseendet naturligvis også en smule, men dette bør være din sidste prioritet.

Ønsk dig en dykkermaske i julegave

Undervandsjagt og fridykning kan virke utroligt afstressende. Begge discipliner kræver stor indre ro og koncentration, og mange fridykkere beskriver selve fridykningen som en form for meditativ tilstand. Det kan føles utroligt befriende at komme væk fra dagligdagens travlhed, og bare hvile i egen krop i den utrolige ro man kun finder under vandet. Hvis du er interesseret i at begynde på at dyrke enten fridykning eller undervandsjagt, kan du med fordel starte med at ønske dig en god dykkermaske i julegave. På denne måde slipper du muligvis for selv at bruge pengene på en maske, og disse penge kan du i stedet vælge at bruge på andet udstyr til fridykning eller undervandsjagt.

Kilde: http://undervandsitetet.dk/dykkerudstyr/dykkermaske/

About Torben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *