onsdag, 27 maj 2020
Home / Økonomi / Er din økonomi helt i bund?

Er din økonomi helt i bund?

Kilde Jubii.dk.

Hvis du har en økonomi, som er helt i bund, og det hele føles lidt uoverskueligt, så fortvivl ikke. Der er stadig masser, du kan gøre for at få styr på din økonomi igen.

  • Start med at få et økonomisk overblik
  • Spar på dit forbrug
  • Tjek dine lån
  • Saml dine lån.

Skab et økonomisk overblik

Det første, du skal gøre, er at få et overblik over din økonomi, hvad har du af indtægter, og hvad har du af udgifter, herunder lån. Derefter lægger du et budget for at få et overblik over, hvad du har tilbage til forbrug hver måned.

Der findes skabeloner på internettet, og der findes også gratis apps, som kan hjælpe dig med at få styr på, hvad det er du bruger dine penge på.

Spar på dit forbrug

De fleste bliver ret overrasket over, hvor mange penge de reelt bruger om måneden på tøj, restaurantbesøg, fastfood, biografture mm. Det er en god ide at skrive ned i en måned, hvad du bruger på forbrug og fornøjelser. Ikke at du ikke må købe noget eller være sammen med dine venner ude i byen. Men det er en god ide hver gang at overveje, om det virkelig er noget, du har brug for. Især hvis du er i gang med at få styr på din økonomi.

Det kan ofte gøres med lidt omtanke, og derfor ikke noget der vil ændre din hverdag voldsomt eller føles som afsavn. Det kan også være, at du ændrer dine indkøbsmønstre og dropper fastfood og selv laver mad. Her er der mange penge at spare.

Tjek dine lån

Hvis du har lån, er det en rigtig god ide at tjekke dine lån og se, om det er muligt at få en bedre rente på lånene. Det er der desværre ikke ret mange, der gør, men det er en god ide løbende at få lavet et rentetjek for at sikre dig, at du ikke betaler mere end højst nødvendigt.

Saml dine lån

Hvis du har flere lån flere forskellige steder, kan det være en fordel at samle dem til et stort lån i en bank. Ved at samle dine lån til et stort slipper du for at betale flere kreditorer hver måned. Det vil ofte også betyde, at dine afdrag bliver mindre, du slipper for at betale mange gebyrer, og at du vil blive hurtigere gældsfri.

 

About Torben

Check Also

Norge indfører nye forskrifter for markedsføring af kreditter

Norge indfører nye forskrifter for markedsføring af kreditter

Har man brug for penge kan man blive meget desperat og gå igennem meget for ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *