tirsdag, 26 maj 2020
Home / Erhverv / Få et eltjek med botjek

Få et eltjek med botjek

Hvordan ser elektriciteten ude hjemme hos dig? Det er en af de ting, som hvis det fungerer og virker, så tænker man ikke så meget over det. Det er straks værre, hvis det ikke funger, så er det først her, man begynder at overveje at få tjekket op på det. Men er man for sent ude, så kan det blive fatalt og dyrt for dig. Elektriciteten er noget af det mest grundlæggende i dit hjem, selvom det nok ikke er det vi gider beskæftige os mest med, så længe vi har lys i stuen. Men din el er mere end varmen i ovnen og tv’et der kører. Oftest er det en længere og mere avanceret situation med ledninger og installationer på loftet eller i kælderen. Det er her, hvor lyset i stuen kommer fra, og selvom elpæren ikke kan gøre meget større skade en evt. at springe engang imellem, så er det en anden historie med der hvor strømmen i huset stammer fra. Sikkerheden her er langt mere vigtigt og potentielt også langt mere farlig. Det er herfra både de gode og de ubehagelige overraskelser kan opstå, og det er derfor vigtigt at få alle de gamle ledninger tjekket engang imellem. Et tjek og et eftersyn af din el er både for, at du kan være på den sikre side, men det er også for den konkrette og praktiske sikkerhed i din ejendom.

Din pligt son boligejer

Skal du flytte og er du på vej ud af ejendommen, så nytter det ikke noget at lægge det bag sig eller tro det er en situation man kan komme uden om eller en bekymring man kan tie ihjel. Denne lille el-nisse flytter nemlig med. Vidste du, at du i 10 år efter du er flyttet fra din gamle bolig stadig er ansvarlig for at efterlade elektriciteten i god stand til de næste ejere. Hvis ikke, så ender det med at være dig, der står med regningen.

Før du bliver alt for skræmt, så er det jo ikke et problem du behøver at løbe fra – for det kan nemlig helt undgås. Det handler blot om at komme problemet til livs og komme en evt. kedelig situation i forkøbet. Det kan nemt undgås. Når du flytter, så kræver det blot, at du får et eltjek og hertil får lavet en elinstallationrapport en tilstandsrapport og en ejerskifteforsikring, så alle forhold i huset kendes og overtages af de kommende husejere.  Alt hvad elektrikeren skal foretage sig, når du inviterer ham indenfor i dit hjem er at foretage nogle kontrolmålinger, tjekke nogle stikkontakter og den slags ting, som kun en professionel vil have forstand på at hjælpe med. Det er ikke et job til manden i huset eller en god ven, det er et fagligt stykke arbejde, der for de fleste af os er en besværlighed. Men med den rette mand til jobbet, så er det ingen sag og du kan helt komme udenom problemerne.

Kilde: http://www.botjek.dk/

About Torben

Check Also

glasuld isolering

Anskaf dig glasuld isolering for at spare på pengene

Når temperaturen falder i det danske landskab, stiger varmeregningerne i hjemme også desværre tilsvarende. Der ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *