torsdag, 20 juni 2019
Home / Gaver og gadgets / Info om konfirmation og konfirmationsgaver

Info om konfirmation og konfirmationsgaver

Hvert år i april og maj i Danmark er der højtid for konfirmationer over hele landet. En konfirmation betyder, som navnet antyder, at man konfirmerer eller på godt dansk bekræfter sin tro på Gud og kristendommen i det hele taget. De fleste bliver konfirmeret når de er 13 eller 14 år. Det betyder også, at de færreste på det tidspunkt  i deres liv  ved, eller i hvert fald har taget en egentlig stilling til deres religion og hvad de tror på, eller ikke tror på. Populært sagt så vælger mange unge at blive konfirmeret fordi alle de andre fra klassen gør det og selvfølgelig på grund af festen og gaverne. Konfirmationsgaver er nemlig noget de fleste teenagere gerne vil have fingre i. Mange forældre og øvrige familiemedlemmer giver nemlig ofte rigtig store og dyre konfirmationsgaver. De senere år har man dog set en tendens til ”non-firmationer” hvor de unge ikke bekræfter sin kristne tro men stadig får gaver og en stor fest.  Det vil sige at de skipper hele højtideligheden i kirken med hvide kjoler og trosbekendelse, men de holder fest, får gaver og er med på Blå Mandag.

Inspiration til konfirmationsgaver

Måske skal din søn, datter, niece eller noget helt fjerde snart konfirmeres og du skal derfor ud at købe en eller flere konfirmationsgaver. De fleste konfirmanter laver lange ønskesedler, hvilket jo gør det noget lettere at gå til. Så skal man bare finde et ønske, der matcher det gavebudget man har. Men måske konfirmanten ikke har en lang liste med ønsker eller du bare rigtig godt kunne tænke dig at give en unik og personlig gave. Til piger er det meget populært at give ægte smykker i konfirmationsgave, mange får for eksempel en guldkæde med et kors som man også ser det til dåbsfester. Til drenge kan man overveje at købe et lækkert designer ud, som han vil kunne bruge langt ind i voksenlivet. En anden god idé til begge køn kan være en oplevelses-gave. Hvem ville ikke blive glad for at få for eksempel en rejse eller anden form for spændende ophold i konfirmationsgave.

Her finder du konfirmationsgaver

Alt efter hvilken type gave du beslutter dig for at give, er der mange forskellige steder der forhandler konfirmationsgaver. Giver du et smykke eller et ur kan du med fordel gå til en anerkendt guldsmed, så er du også sikker på at kvaliteten og garantien er i orden. Du kan jo samtidig tjekke priserne på internettet ud først samt hos en håndfuld forskellige guldsmede, før du beslutter hvor du vil handle.  Vælger du at give en oplevelses eller en rejse i konfirmationsgave findes der en lang række websites der har specialiseret sig i den slags. Det kan være en fordel at købe her igennem af hensyn til returret og planlægning. Husk i det hele taget før du køber konfirmationsgaver, at gaven skal kunne returneres igen, andet ville være synd og skam for både dig og konfirmanten.

Få mere inspiration på Konfirmandkant.dk

About Torben

Check Also

gadgets til mænd

Gadgets til mænd der ikke ønsker sig noget

Det kan godt være svært at købe en gave til manden, da mange ikke er ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *