onsdag, 21 november 2018
Home / Sundhed / Der er mange fordele ved CBD-olie

Der er mange fordele ved CBD-olie

Hvis man lider grundet en fysisk eller psykisk sygdom og ikke længere synes at lægernes standardmedicin har samme virkning som tidligere kan man med fordel forsøge sig med CBD-olie, der for nyligt er anerkendt som et medicinsk præparat både i Danmark og i mange andre lande rundt om i verden. Denne form for olie udvindes fra industrihamp planter, der har et meget lavt indhold af aktive stoffer, hvilket er hovedårsagen til, at denne form for cannabisolie er blevet legaliseret. Det aktive stof i cannabis, også kendt som Tetrahydrocannabinol, er grunden til at man bliver høj af cannabis.

Fra 2018 vil flere og flere danskere kunne gå til deres egen læge og få en recept på CBD-olie, der skal afhjælpe en lang række symptomer i forbindelse med forskellige sygdomme såsom cancer, sklerose, gigt, angst, OCD og stress. Cannabinoiderne i CBD-olie påvirker hjernens receptorer, således at musklerne slapper af, kroppen bliver sløvet en smule, hvilket har en positiv effekt i forhold til smertelindring, kramper og en lang række andre symptomer man kan opleve i forbindelse med kroniske eller længerevarende sygdomme og lidelser. CBD-olie kan lindre, men ikke helbrede, uden at man skal føle sig som i en rus.

CBD-olie har været brugt i mange år

På trods af at cannabis i flere tusind år er blevet brugt som medicinsk præparat i mange lande er det kun for nyligt at forskerne har fundet bevis for de positive effekter det har i kroppen i forbindelse med sygdomme. Udover de mere gængse sygdomme man ofte hører i forbindelse med CBD-olie har forskerne også fundet evidens for at dette skulle kunne formindske risikoen for hjerteproblemer da kroppens blodårer udvides grundet cannabisoliens afslappende virkning, hvilket reducerer ens blodcirkulation, som i sidste ende kan påvirke ens blodtryk, hvis dette er for højt. CBD-olie bør dog indtages med varsomhed, da muligheden for at alle bivirkninger endnu ikke er lokaliseret, indtil nu har man observeret hovedpine, svimmelhed, hukommelses- og koncentrationsbesvær samt dårlig mave, som bivirkninger af produktet. Dog er disse meget lig andre medicintypers bivirkninger, hvilket gør at mange vælger at forsøge sig med CBD-olie.

Køb CBD-olie legalt på internettet

På trods af, at CBD-olie er blevet legaliseret til medicinsk brug i Danmark er det ikke lovligt selv at fremstille produktet. Dette skyldes blandt andet at cannabis indeholder det tidligere nævnte aktive stof, der kan have euforiserende virkning, hvilket grænser til det kriminelle, da man kan sigtes for produktion til videresalg. Der er to muligheder for at købe CBD-olie legalt i landet, den første og bedste er naturligvis, at man opsøger sin egen læge og i samarbejde med denne udarbejder en behandlingsplan, hvor CBD-olie indgår som lindrende medicin i forbindelse med ens kroniske eller langvarige sygdomsforløb. Derefter vil man få udskrevet cannabisolien på recept, som efterfølgende kan hentes på apoteket. Dog er der et smuthul i loven, der gør at man kan købe olien online udenom ens læge, dog skal dette gøres hos forhandlere, der overholder EU-lovgivningen på området, da man ellers kommer på kant med loven.

About Torben

Check Also

Tandproteser

Alt om tandproteser

Det første vi ligger mærke til, når vi møder nye mennesker, er deres smil og ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *