søndag, 23 februar 2020
Home / Økonomi / Når du optager et kviklån

Når du optager et kviklån

Et kviklån er penge til det, du mangler. Nemt, hurtigt, uden ventetid og uden for meget besvær. Der er mange forskellige udbydere af kviklån, og det handler bare om at finde den, der passer bedst til dine behov. Kviklån kan optages online, og det er efterhånden blevet en meget populær måde at låne penge på. Netop fordi det er så nemt, og fordi der stilles færre krav, end når man låner hos banken. Det vigtigste, når man låner penge, er at afsøge markedet, før man fastlægger sig på noget. Der er så mange udbydere, og det gælder om at finde det mest fordelagtige tilbud.

Fordele og ulemper ved kviklån

Fordelene ved kviklånet er i allerhøjeste grad bekvemmeligheden og hurtigheden, hvormed lånet optages. Det kan gøres over nettet, du får svar næsten med det samme, og du behøver ikke på noget tidspunkt rent faktisk at være i kontakt med udbyderen. Dertil lægges selvfølgelig glæden i at få lidt ekstra penge på hånden. Det giver mere overskud i hverdagen og et pusterum fra de økonomiske bekymringer. Ulemperne ved kviklånet er, som ved ethvert andet lån, at pengene jo desværre også skal betales tilbage – med renter. Disse tre ting skal du være særligt opmærksom på, før du binder dig for et lån:
-At pengene jo er lånte penge. Følelsen af at have penge til noget, man har ønsket sig længe, er fantastisk, men midt i glædens rus skal man også have i baghovedet, at det hele skal betales tilbage igen. Det kan være smart at lægge et budget over tilbagebetalingen med det samme, du får pengene sat ind på kontoen. På den måde kan du også bruge pengene og eksempelvis tage ud og rejse med god samvittighed.
-ÅOP. Før du skriver under på lånet, så sørg for, at du har styr på ÅOP, som giver dig de reelle omkostninger for lånet. Gå efter et lån, hvor ÅOP er så lav som muligt, ellers kan det at låne penge blive en meget dyr affære.
-Tilbagebetalingsperioden. Undersøg, hvor længe du har til at betale tilbage på lånet. Nogle udbydere vil gerne have dig til at betale tilbage over meget lang tid, så du dermed ender med at betale et stort beløb i renter.

Sådan er låneprocessen

Kviklånet kan bruges til lige, hvad hjertet begærer. Der er ingen, der kræver, at du informerer om, hvad du skal bruge de lånte penge til. Du behøver heller ikke at stille sikkerhed for lånet. Låneprocessen foregår typisk på følgende måde: Du udfylder ansøgningen. Så modtager du lånedokumenterne, som du får over din E-mail og selv kan udskrive. Du underskriver dokumenterne (sørg for at have læst det godt igennem og tjek, at alting ser rigtigt ud). Så sender du dem tilbage til udbyderen sammen med en kopi af dit pas (så udbyderen kan se dokumentation for, hvem du er, og at du har dansk statsborgerskab) og en kopi af din lønseddel (alt efter, hvad udbyderen forlanger). Bagefter kan lånefirmaet godkende dit lån og sætte pengene ind på din konto.

About Torben

Check Also

låne penge uden sikkerhed

Hvad er dine muligheder for at låne penge uden sikkerhed?

Står man i en situation, hvor man ønsker at låne penge, det kan være et ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *