onsdag, 21 november 2018
Home / Sundhed / Pædagogisk bostøtte til psykisk udviklingshæmmede

Pædagogisk bostøtte til psykisk udviklingshæmmede

Pædagogisk bostøtte er en god mulighed for mennesker, der på en eller anden måde har nogle mentale udfordringer. Det kan være et handicap, en psykisk sygdom eller noget andet, der gør, du har sværere ved nogle ting end de fleste andre. For mange mennesker er det en naturlig ting at flytte hjemmefra og stå selv med alle de praktiske ting. Det er bare ikke alle, der har så let ved nogle af de daglige gøremål, de fleste finder lette. Det kan være alt fra hjælp til påklædning og aftensmad til økonomi og rådgivning. Der er ikke særlig mange unge mennesker, der synes, det ville være sjovt at bo hos sine forældre hele livet. Derfor er pædagogisk bostøtte en uundværlig hjælp for mange psykisk udviklingshæmmede og andre med disse behov.

Der kan være store forskelle på, hvor jævnligt en bostøtte kommer på besøg. Dette afhænger af, hvilke behov, man har. Det kan være, du har brug for daglig bostøtte. Det kan også være, du bare har brug for hjælp et par gange om måneden.

Hvordan får jeg en pædagogisk bostøtte?

Det er naturligvis ikke alle, der kan få en pædagogisk bostøtte, da man skal have behovet for det. Det er kommunen, der bestemmer, hvor vidt du har behovet for en pædagogisk bostøtte, og hvad behovet præcist indebærer. Du skal derfor kontakte kommunen for at søge om en pædagogisk bostøtte. Der vil være rigtig mange gode muligheder for bostøtte over hele landet. Bl.a. i Odense er gode muligheder for at få bostøtte fra dygtige mennesker, der vil gøre deres bedste for at hjælpe dig med dine behov. Ikke bare er de dygtige, de brænder også for at give dig den bedst mulige omsorg, så du kan føle dig tryg.

Dine behov for bostøtte kan afhænge af forskellige ting. Det kan være, du kan finde ud af mange ting selv, og kun har brug for hjælp til f.eks. økonomiske anliggender og indkøb. Det kan være, du har svært ved mange ting og har brug for hjælp til daglige gøremål i hjemmet.

Forskellige former for pædagogisk bostøtte

En anden ting, der kan afhænge af dine behov, er, hvor du skal bo. Du vil kunne få bostøtte i din egen lejlighed, hvor en person kan komme og hjælpe med forskellige ting. En anden mulighed er, at du kan bo i et område, hvor du bor tæt på både andre unge mennesker og pædagoger. Dermed vil du have bostøtte på en anden måde end tidligere beskrevet. Begge former for bostøtte vil blive tilbudt mange steder rundt omkring i landet. Derfor afhænger valget af bostøtte af, hvad du har behov for. Så har du, eller nogen du kender, behov for pædagogisk bostøtte, skal du sende en ansøgning til kommunen. Kommunen vil finde det bedste mulige tilbud til dig, så du kan få den hjælp, du har brug for.

About Torben

Check Also

Tandproteser

Alt om tandproteser

Det første vi ligger mærke til, når vi møder nye mennesker, er deres smil og ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *