onsdag, 16 januar 2019
Home / Hus og have / De perfekte senge giver den perfekte nattesøvn

De perfekte senge giver den perfekte nattesøvn

Det moderne menneske sætter har rigtig mange forventninger til, hvordan man får det perfekte liv. Det er netop søgen efter det perfekte liv, der optager de fleste menneskers tid, hvilket er utrolig svært. Hvad der skal til for, at man finder det perfekte liv er meget forskellig fra en person til en anden. Dog er der nogle ting, der gælder for største delen. For at man føler sig godt tilpas, er det nødvendigt, at alle ens behov er opfyldt. Når man snakker om behov, er det altså de mest basale behov, såsom sult, søvn, tørst og sex, der skal opfyldes. Hvis ikke man føler sig tilfreds ved disse behov, så kan man ikke komme længere i behovspyramiden, og man er dermed fastsat i den nederste del.  Man får derfor ikke hverken et godt socialt liv eller plads til at kunne udvikle sig som person.

Det er dog de færreste, der i de vestelige verden ikke mindst, ikke får deres mest basale behov opfyldt. Det skyldes, at vi her er meget velhavende, og det er nærmest vores egen skyld, hvis vores behov ikke opfyldes. Dette ses for eksempel, når folk stopper med at spise, fordi de finder en glæde i at være tyndere, eller når folk simpelthen ikke kan sove, fordi andre ting trækker for meget opmærksomhed. Det er altså noget af det, fra de højere behov i behovspyramiden, der ikke fungerer, og dette har dermed indflydelse på de mest basale behov. Her må man altså gå ind og arbejde med de sociale behov eller ens selvbillede, for at man bedre kan sove og begynder at spise. Da man har mulighed for at ligge senge og selvom man har mulighed for mad, kan det forsat være svært at få behovet opfyldt.

Tip: Du kan finde den perfekte seng her.

Mangel på søvn kan være mangel på de perfekte senge

Dog er folk også blevet lange mere sensitive. Det betyder, at man har højere forventninger til, hvordan ens behov skal tilfredsstilles. Man vil ikke længere spise hvad som helst, men de fleste har derimod specifikke ideer om, hvad de ønsker at putte i munden. På samme tid er det de færreste, der bare kan ligge sig til at sove, hvor som helst. Man sætter altså også krav til sine senge. Dette er et klart billede på velfærden. De ting som andre mennesker er ved at dø af mangel på, det sætter vestens mennesker krav til.

Senge er et individuelt domæne

Dog er det ikke kun en højere kvalitet, der bliver sat krav til. Det handler også om, at det nærmest er påkrævet, at man har en personlig holdning til alting, og dermed også har individuelle præferencer til alt, hvad man skal foretage sig. Der er plads, råd og forventninger til at hver mand skal have forskellig smag. Dette gør også, at man bliver ekstra kræsen. Det er vigtigt at vise, hvordan man har det med disse ting. Det er derfor også svært at dele med hinanden, man ser hvordan ægte par har forskellig senge slået sammen til en dobbeltseng.

About Torben

Check Also

Designmøbler

Hvad designmøbler kan gøre for dit hjem

Hvis man spørger folk ind til hvorvidt design er vigtigt for dem personligt, vil man ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *