onsdag, 27 maj 2020
Home / Økonomi / Se dig for, inden du optager et privatlån

Se dig for, inden du optager et privatlån

Kilde sn.dk.

Inden du optager et privatlån, er det vigtigt, at du undersøger markedet for lån godt og grundigt. I dag er der mange former for lån, og med internettet er det også muligt at tage et lån, der bliver udbetalt hurtigt. Det kan have den konsekvens, at du ikke når at få gennemtænkt, om det er en god ide at optage et privatlån, og om du har råd til at tilbagebetale det. Især hvis det er et lån, der umiddelbart er et lille beløb. Ofte er renten og tilbagebetalingstiden høj og kort, så det kan i nogle tilfælde være svært at få gjort.

Her kommer der nogle af de ting, der er vigtigt at få kigget på, inden du optager et privatlån.

Hvad er ÅOP?

Den absolut vigtigste ting du skal kigge på, er ÅOP, de årlige omkostninger i procenter. Jo højere ÅOP jo dyrere lån. Når du skal sammenligne lån, er det vigtigt, at du sammenligner den samme type lån. Typisk vil lån, du optager på nettet, have en højere ÅOP, end hvis du låner i en traditionel bank. Dette skyldes, at en online bank ofte ikke vil spørge efter sikkerhed, og hvad du skal bruge pengene til. Det vil sige, at de tager en lidt højere risiko, som de kompenserer for med en højere rente.

Få mere end ét tilbud

Hvis du overvejer at tage et privatlån, er det en god ide at få tilbud fra flere end et sted. Det gør, at du nemmere kan vurdere dem og vælge det bedste tilbud. Især hvis du ansøger online, hvor en af deres største fordele er behandlingstiden. Ofte har du et tilbud inden for få timer.

Det er en god ide at få mindst 3 tilbud. Herved undgår du at vælge det første og bedste lån. Som måske endda viser sig at være det dyreste.

Brug pengene som tiltænkt

Især hvis du låner online, er der ingen, der tjekker, at du bruger pengene, som det oprindeligt var til tænkt. Det er dog stadig en rigtig god ide at holde fast og bruge pengene, som det var tænkt og ikke klatte dem væk på alt muligt andet. Da det er nemt at låne online, er der også en reel risiko for, at pengene bliver brugt på noget andet. Ved at gøre det risikere du at ende i en dum gældsspiral.

About Torben

Check Also

Norge indfører nye forskrifter for markedsføring af kreditter

Norge indfører nye forskrifter for markedsføring af kreditter

Har man brug for penge kan man blive meget desperat og gå igennem meget for ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *